Tillig TT víkend 2012 & "Jede, jede mašinka 2012": 9.-10.6.2012

23.01.2012 13:41

Místo konání: Klubovna SŽM Pečky

Kdy: 9. - 10.6. 2012

Pořádají společně Tillig D, DS model, ES Pečky a SŽM Pečky.

Jak jste byli zvyklí, bude work shop, na kterém si tentokrát budete moct poskládat lokomotivu T435.0139 a také si budete moci zakoupit dva exkluzivní modely. Chladírenský vůz Ibbhps je novinkou nejen jako ČSD, ale i jako vůz takový. Vždyť je to teprve rok a kousek, kdy tento model dala firma Tillig na trh. Druhý vůz je naopak již běžným modelem v nabídce firmy Tillig, ale letos poprvé v historii je vyrobený v provedení ČSD. A jako třešničku na dortu vám k tomuto modelu nabízíme dvě dřevěné přepravní “bedny” s logem Strojexport. Jejich využití je tedy více než univerzální.

Modely jsou vyrobené v limitovaném počtu, vozy zhruba po 400 kusech, lokomotiv bude 150 kusů. Modely si můžete již nyní rezervovat na emailové adrese modely@modelyasport.cz

Součástí tohoto setkání budou výstavy klubových kolejišť, prodej modelářských doplňků od předních malo i velko výrobců, pouť, akce mašinka, na sortiment firmy Tillig bude po dobu výstavy v prodejně BDDP Pečky výrazná sleva a další...

Závazné ceny jsou ceny v €.

Členové Tillig TT Klubu při předložení klubové kartičky obdrží slevu 5% na každý vůz (maximálně jeden vůz od každého na jednu kartu) a stejně tak na jeden kus modelu lokomotivy. Modely je možné zaplatit předem oproti vystavené faktuře, ale není to nutností. To jen pro případ, že by jste nechtěli s sebou vozit velkou hotovost a také chtěli urychlit vydání modelů.

***********************************************************************************************

Už dnes můžeme prozradit, že na akci uvidíte modely a kolejiště všech komerčně známých měřítek, od nejmenšího T (T není TT), přes Z, N, TT, TTe, H0, H0e, H0m, 0, 0e až po modely v královském měřítku 1, pro které je plánována trať o délce cca 50m.

Součástí akce jsou plánovány modelářské workshopy, výtvarná dílna s železniční tematikou, modelářská burza, prodej modelů a podobně. Kteří konkrétní výrobci a prodejci (nejen v TT), jakou formou a v jakém rozsahu se budou prezentovat zatím není úplně jasné, vše záleží na dalších jednáních které se v současnosti intenzivně vedou. Veškeré podrobnosti budou známy v rozumném předstihu před zahájením akce a budeme o nich informovat i na našich stránkách.

Doufáme, že se povede zajistit i nějaké „modely“ o rozchodu 1.435 mm a měřítku 1:1. v reálném provozu po lokálce Pečky – Kouřim a Pečeckém nádraží. Tato oblast je však bohužel zatím docela nejasná a záleží i na podpoře dalších subjektů.

Rozhodně je však již dnes jasné, že se bude jedna o docela velkou modelářskou akci, na které bude co vidět, a to jak pro příznivce TT tak i ostatních měřítek.

Po dobu tohoto setkání proběhne prezentace a prodej modelů a doplńků firem Tillig, Noch, Herpa, Roco, Auhagen, Gutzold, PMT, Piko, Lorenz, Loco, DK model, Kuber, Detail, SDV, Veramo, Uhlenbrock a další..... 

 

SŽM Pečky & DS model